Mkvirg kalcs
Hozzvalk: 50 dkg liszt, 4 dkg leszt, 3-4 dl langyos tej, 3 ek. porcukor, 1 mk. s, 2 ek olaj.
Tltelk: 5 dkg olvasztott vaj, 8-8 ek. darlt mk s porcukor, vanlis cukor, reszelt citromhj
A tszta hozzvalibl kelt tsztt gyrunk...Az lesztt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzadva kzepesen lgy tsztt ksztnk. Jl kidagasztjuk, liszttel meghintjk, letakarjuk, majd meleg helyen ktszeresre kelesztjk. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lapp nyjtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjk, rszrjuk a mk s a porcukor keverkt. Feltekerjk, koszorba hajtjuk s kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordtjuk. Tojssrgjval lekenjk, forr stben pirosra, ropogsra stjk.
Stsi id kb. 25 perc.
|